e
Banner

Etiketler: yük taşımacılığı



TCDD Yük taşımacılığında geliri ikiye katlandı


Yayın: 17-10-2012
Kategori: Demiryolu

Demiryolu yük taşımacılığı projelerine öncelik veren TCDD, demiryollarında uzun mesafeli ve yüksek miktardaki yüklerin taşınması avantajlı olduğu için son yıllarda, blok tren işletmeciliğine geçti.





Yük taşımacılığının altyapısı yatırımlarla güçleniyor



Türkiye’de Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 için hedeflenen 1.2 trilyon dolarlık dış ticaretin oluşturacağı taşımacılık pastasından en az yüzde 15-20 pay alabilmeyi hedefleyen demiryolu sektörü, bir yandan kendine yeni taşıma rotaları çizerken, bir yandan da altyapısını güçlendiriyor.





Yeşil Lojistiğe Geçiş Eğitimi İstanbul’da



Yeşil Lojistiğe geçiş eğitimi paketleri lojistik şirketlerinin ve lojistik süreçleri olan firma, kurum ve kuruluşların ” Yük Taşımacılığının ve Lojistik Emisyonlarının Temelleri, Hesaplama, İzleme ve Raporlama” konularında anlaşılabilir ve kapsamlı bir genel bakış sağlar. Eğitim programı lojistik operasyonları, tedarik zinciri ve nakliyenin çevresel performansının geliştirilmesi için ölçülmesinden başlar ana stratejilerin belirlenmesine kadar uzanır.





Ömer Faruk Bacanlı: Akaryakıt ve ağır yük taşımacılığında demiryolunun önemi



Ömer Faruk Bacanlı / DTD Genel Sekreteri




UTİKAD uluslararası yük teslim süreci ve ordino tartışmalarına açıklık getirdi


Yayın: 20-11-2017
Kategori: Karayolu

UTİKAD, son dönemde basında yer alan bazı demeçlerde ve haberlerde, uluslararası taşımacılık işinin bir parçası olan yük teslim süreci ve ordino belgesi ile ilgili bazı ifadelerin yanlış anlaşılmalara, dolayısıyla yanlış uygulamalara ve uluslararası platformda olumsuz sonuçlara yol açabileceği endişesiyle konuyla ilgili olarak bilgilendirme yapılması ihtiyacı duyulduğunu açıkladı. İşte UTİKAD’ın açıklaması:




Yük taşıma projesi Cargoloop heyecan uyandırdı


Yayın: 14-01-2021
Kategori: Lojistik

Dijitalleşmenin sektörlerin kaderini belirleyeceğinin her platformda altını çizen Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından yürütülmekte olan çığır açıcı Cargoloop Projesi’nde İTÜ ile iş birliği yapacak.